Kukuřice na výrobu popcornu Naturalis BIO - 200 g

Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Kukuřice na výrobu popcornu Naturalis BIO - 200 g
  • Kukuřice na výrobu popcornu Naturalis BIO - 200 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Připravte si domácí popcorn v BIO kvalitě. Můžete si ho udělat naslano i nasladko. Oblíbená pochoutka nejen k filmu. Snadná a rychlá příprava jak v hrnci, tak i v mikrovlné troubě. Více informací naleznete zde >>
  • Snadná příprava
  • Kukuřice vypěstována v BIO kvalitě
  • Příjemné chuť
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Poslední kus skladem
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
45 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [26. 1. 2022]
addjako vždy plně spokojeni a budeme dále objednávat
Heureka.cz [25. 1. 2022]
Rychlé dodání a kvalitní zboží. Výborný pomerančový čaj
Heureka.cz [25. 1. 2022]
addVelmi rychlé vyřízení objednávky, vše ok, komunikace s obchodem, zabalení zboží. Doporučuji.
Heureka.cz [20. 1. 2022]
addRychlé dodání
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Kukuřice na výrobu popcornu

Promíchejte kukuřici s trochou sole a dobrého oleje. Následně ho nasypte do mísy, přikrejte ho poklicí a vložte do mikrovlné trouby. Popcorn též můžete piřpravovat i v hrnci pod poklicí. Popcorn je tradiční pochoutka z Ameriky. V současnosti je ale oblíbenou pochoutkou po celém světě. Někdy se mu říká také pražená kukuřice nebo kukuřičné pukance. V Mexiku si ho lidé vyráběli už před více než 9 000 lety. Vyrobit ho lze v mikrovlnce, popcornovači nebo v hrnci s pokličkou. Zahřátím zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a zároveň se škrob v nich přemění na pěnu. Po vypukání se ochucuje nasladko i naslano.Popcorn respektive kukuřice je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na ní mohou bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může měřit až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Krištofem Kolumbem dostala do Evropy. V Čechách ji na polích můžeme zahlédnout převážně na jižní Moravě. Z kukuřice se (kromě popcornu) vyrábějí i lupínky, mouka, krupice či kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy. Pěstování kukuřice až po balení hotové popcornové kaše probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Kukuřici na popcorn balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Popcorn můžete připravovat na 2 způsoby - slaný a sladký. Slaný popcorn vyrobíte tak, že smícháte máslo s utřeným česnekem, solí a čerstvými bylinkami. Tuto směs dejte na dno hrnce a zasypte ji kukuřicí. Následně kukuřici nechte vypukat. Po prvním pukanci hrncem zatřeste, aby se popcorn nepřipaloval a byl rovnoměrně hotový. Popcorn na sladko připravíte následujícím způsobem: v mikrovlnce nechte kukuřici vypukat. Vedle si připravte 1/4 hrnku másla a 3 lžíce sirupu nebo medu. Celou směs pomalu zahřívejte v hrnci. Až se máslo rozpustí, přidejte 1/2 hrnku cukru a 85 g želatiny. Karamelovou barvu získáte z barvy sirupu. Celou směs vařte cca 5 minut, poté ji smíchejte s popcornem a dejte ho na 10 minut zapéct do trouby.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Řecko
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %.
Cena 1 porce je pouze 12,74 Kč
Hmotnost 200 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 517 kJ / 363 kcal
Tuky 4,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g
Sacharidy 67 g
z toho cukry 5,4 g
Bílkoviny 9,4 g
Sůl 0,09 g