

Promíchejte kukuřici s trochou sole a dobrého oleje. Následně ho nasypte do mísy, přikrejte ho poklicí a vložte do mikrovlné trouby. Popcorn též můžete piřpravovat i v hrnci pod poklicí. Popcorn je tradiční pochoutka z Ameriky. V současnosti je ale oblíbenou pochoutkou po celém světě. Někdy se mu říká také pražená kukuřice nebo kukuřičné pukance. V Mexiku si ho lidé vyráběli už před více než 9 000 lety. Vyrobit ho lze v mikrovlnce, popcornovači nebo v hrnci s pokličkou. Zahřátím zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a zároveň se škrob v nich přemění na pěnu. Po vypukání se ochucuje nasladko i naslano.Popcorn respektive kukuřice je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na ní mohou bez obav pochutnat i vegani.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může měřit až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Krištofem Kolumbem dostala do Evropy. V Čechách ji na polích můžeme zahlédnout převážně na jižní Moravě. Z kukuřice se (kromě popcornu) vyrábějí i lupínky, mouka, krupice či kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy. Pěstování kukuřice až po balení hotové popcornové kaše probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Kukuřici na popcorn balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.
Popcorn můžete připravovat na 2 způsoby - slaný a sladký. Slaný popcorn vyrobíte tak, že smícháte máslo s utřeným česnekem, solí a čerstvými bylinkami. Tuto směs dejte na dno hrnce a zasypte ji kukuřicí. Následně kukuřici nechte vypukat. Po prvním pukanci hrncem zatřeste, aby se popcorn nepřipaloval a byl rovnoměrně hotový. Popcorn na sladko připravíte následujícím způsobem: v mikrovlnce nechte kukuřici vypukat. Vedle si připravte 1/4 hrnku másla a 3 lžíce sirupu nebo medu. Celou směs pomalu zahřívejte v hrnci. Až se máslo rozpustí, přidejte 1/2 hrnku cukru a 85 g želatiny. Karamelovou barvu získáte z barvy sirupu. Celou směs vařte cca 5 minut, poté ji smíchejte s popcornem a dejte ho na 10 minut zapéct do trouby.
Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 517 kJ / 363 kcal |
Tuky | 4,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 67 g |
z toho cukry | 5,4 g |
Bílkoviny | 9,4 g |
Sůl | 0,09 g |
Značka | Naturalis |
Cena za 1 porci | 12.74 Kč |
Kvalita | BIO, Vegan |
Forma | Tvrdé |
Vhodný i pro | Děti, Kojící, Těhotné, Vegany |
Země původu suroviny | Řecko |
Vyrobeno v zemi | ČR |
Alergeny | Bez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez laktózy, Bez lepku, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez skořápkových plodů, Bez sóji, Bez vajec, Bez vlčího bobu |
Určeno primárně pro | Muže, Ženy |
Podíl přírodních složek | 100 % |
Podíl BIO složek | 100 % |
Materiál hlavního obalu | Recyklovatelný plast |
Jak naložit s hlavním obalem | Recyklovat v kontejneru na plast |
Trvanlivost od data výroby | 24 měsíců |
Skladování | Skladujte v suchu a temnu |
Barva produktu | Žlutá |
Hmotnost / objem | 200 g |
EAN | 8594182802900 |
S tímto produktem jsme zatím neuvařili žádný pokrm. Ale nebojte, už vymýšlíme recepty, které nedají Vašim chuťovým buňkám spát :-)
S tímto produktem jsme zatím nezveřejnili žádný článek. Ale nebojte, už ho vymýšlíme a bude to pecka :-)