favorite_border favorite

![]() | Osobní odběr na Praze 9 (Jablonecká 712, Prosek) | středa 8. 2. 2023 |
![]() | DPD kurýr | středa 8. 2. 2023 |
![]() | Zásilkovna | středa 8. 2. 2023 |
![]() | GLS ParcelShop | středa 8. 2. 2023 |
![]() | Česká pošta | středa 8. 2. 2023 |
Fazole jsou nejspíše druhou nejoblíbenější luštěninou světa (po čočce). Obsahují velké množství rostlinných bílkovin. Jejich použití je velice všestranné. Můžete je použít jako přílohu (podobně jako rýži či čočku). Výborné jsou též v salátech, karbanátcích i polévkách. Fazole jsou ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou luštěninu před konzumací doporučujeme přes noc namočit do vody s jablečným či vinným octem. Pro ještě lepší vlastnosti (snížení nadýmavého efektu a minimalizace zátěže pro organismus) se doporučuje do vody též nasypat sušené koření (bylinky).
Fazole navy původem pochází z Ameriky, kde byla domestikována tamějšími obyvateli. Posléze se rozšířily do celého světa. Fazole navy získaly své jméno podle toho, že na konci 19. století byly hojně využívány ve stravě americkými vojáky. Celý proces od zasetí zrníčka fazole, po sklizení až po jejich následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Fazole balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.
Fazole navy můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu. Výborně se hodí do zeleninových směsí (k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu), polévek (orestujte šalotku a česnek spolu s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem), karbanátků (nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinoou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C). Vyzkoušet též můžete luštěninové pomazánky (fazole rozmixujte s pečenou zeleninou, s uvařenou rýži, s vločkami, s houbami, se semínky a s olivovým olejem). A v neposlední řadě je můžete zapéct jako zeleninovo-fazolové lasagne.
Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.
Země původu | Turecko |
Skladování | Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %. |
Cena 1 porce je pouze | 9,62 Kč |
Hmotnost | 500 g |
Certifikáty kvality | BIO, Vegan |
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 411 kJ / 337 kcal |
Tuky | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 60,8 g |
z toho cukry | 2 g |
Bílkoviny | 22,3 g |
Sůl | 0,02 g |
Kvalita | BIO, Vegan |
Forma | Tvrdé |
Cenné látky | Bílkoviny, Vláknina |
Vliv na orgán | Kosti, Střeva, Svaly |
Vhodný i pro | Děti, Kojící, Těhotné, Vegany |
Hmotnost / objem | 500 g |
V Naturalis si zakládáme na 100% transparentnosti. Všechny certifikáty jakosti u nás máte k náhledu. Ukazujeme Vám přesné složení všech našich výrobků včetně charakteristiky jednotlivých složek, ze kterých se produkt skládá a podrobně popisujeme jejich účinky a vlastnosti. Nic Vám netajíme. Stejně tak to je i s cenami. Nehýbeme uměle cenami a nechvástáme se přestřelenými procenty. U každého produktu vždy najdete historii ceny 365 dní zpětně. Naše ceny jsou férové a vždy transparentní. Na tom si zakládáme.
S tímto produktem jsme zatím neuvařili žádný pokrm. Ale nebojte, už vymýšlíme recepty, které nedají Vašim chuťovým buňkám spát :-)
S tímto produktem jsme zatím nezveřejnili žádný článek. Ale nebojte, už ho vymýšlíme a bude to pecka :-)