Čočka tmavozelená Naturalis BIO - 500 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
    Čočka tmavozelená Naturalis BIO - 500 g
Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
Jsme tu pro Vás Se vším Vám poradíme
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Položit otázku k produktu
Čočka tmavozelená Naturalis BIO - 500 g

Ing. Martin Sedláček
Poradíme Vám s výběrem i s užíváním
Čočka tmavozelená Naturalis je pěstována v BIO kvalitě. Její příprava je velice rychlá a při vaření dobře drží tvar. Má široké využití jak ve studené, tak i v teplé kuchyni. Velice oblíbená je v polévkách, salátech, jako příloha či na přípravu kaše. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a zároveň chutná
  • Vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodná do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
95 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Skladem
Možnosti dopravy
Možnosti dopravy + očekávaný termín doručení *
Osobní odběr na Praze 9 (Jablonecká 712, Prosek) středa 1. 2. 2023
DPD kurýr středa 1. 2. 2023
Zásilkovna středa 1. 2. 2023
GLS ParcelShop středa 1. 2. 2023
Česká pošta středa 1. 2. 2023
* Termíny platí v 99 % případů. Bohužel občas nastane situace, kdy kurýr nemůže zboží doručit. Odpusťte jim to prosím.
Možnost vrácení zboží do 100 dnů
Uživatelské recenze
Heureka.cz [18. 1. 2023]
addrychlost
add dárečky k objednávce
Heureka.cz [15. 1. 2023]
Velice kladně oceňuji vstřícný přístup vedoucího obchodu Ing. Sedláčka, který mně věnoval svůj čas.
Heureka.cz [12. 1. 2023]
addRychla komunikace s obchdem
Heureka.cz [11. 1. 2023]
Problém je pouze s dopravci.
Zákaznická oblíbenost
530 +
prodaných kusů
0 %
nízká reklamovanost
bestseller
velmi oblíbený produkt
Charakter zdravé potraviny
certifikáty / kvalita
 
100 %
ekologičnost zpracování
 
100 %
intenzita chuti
 
80 %
šetrnost pěstování k přírodě
 
100 %
univerzálnost použití
 
90 %
Naturalis
Hlavní složky 100% čočka

Vlastnosti produktu

Popis čočky tmavozelené

Čočka je oblíbenou a zároveň nutričně bohatou luštěninou. Obsahuje velké množství rostlinných bílkovin a její použití je velice univerzální. Můžete ji použít jako přílohu (podobně jako rýži či brambory) či ji můžete např. též nechat naklíčit a přidat do salátů. Čočka je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na ní mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou luštěninu před konzumací doporučujeme přes noc namočit do vody s jablečným či vinným octem. Pro ještě lepší vlastnosti (snížení nadýmavého efektu a minimalizace zátěže pro organismus) se doporučuje do vody též nasypat sušené koření (bylinky).

Pěstování, zpracování a balení výrobku

všechy druhy čoček pocházejí původem z Asie (některé z Turecka, některé ze Sýrie, jiné ještě z většího východu). Z Asie se následně rozšířila do Evropy a pak do celého světa. Čočka je velmi oblíbená prevážně v Indii, kde na talíři nahrazuje maso, neboť velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích. Člověk poprvé začal pravidelně konzumovat čočku již před více než 7 000 lety. Celý proces od zasetí zrníčka čočky, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Čočku balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Zelená čočka je nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy tzv. "al dente". Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Čočku můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu. Výborně se hodí do salátů (vyzkoušejte např. Waldorfský salát s brokolicí a čočkou), polévek či speciálních rizot (např. můžete skombinovat čočku s rýži či s bulgurem. Vyzkoušet též můžete čočkové placičky (vychladlá čočka se skombinuje s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zapráší se rýžovou moukou - následně se vše upeče / usmaží na pánvi). A v neposlední řadě můžete nutričně obohatit své pečivo - stačí jen přidat hrst čočky a máte bílkovinou bohatý chléb.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota1 428 kJ / 341 kcal
Tuky1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0,2 g
Sacharidy53 g
z toho cukry2 g
Bílkoviny24 g
Sůl0,02 g
Parametry
Cena za 1 porci13.72 Kč
KvalitaBIO, Vegan
FormaTvrdé
Cenné látkyBílkoviny
Vliv na orgánKosti, Svaly
Vhodný i proDěti, Kojící, Těhotné, Vegany
Země původu surovinyKanada
Vyrobeno v zemiČR
AlergenyBez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez laktózy, Bez lepku, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez skořápkových plodů, Bez sóji, Bez vajec, Bez vlčího bobu
Určeno primárně proMuže, Ženy
Podíl přírodních složek100 %
Podíl BIO složek100 %
Materiál hlavního obaluRecyklovatelný plast
Trvanlivost od data výroby24 měsíců
SkladováníSkladujte v suchu a temnu
Hmotnost / objem500 g
EAN8594182802351
Se vším Vám poradíme. Rychle a rádi.
Jsme tým specialistů na zdravou výživu i přírodní kosmetiku a rádi Vám pomůžeme. Přečtěte si dotazy ostatních zákazníků >>
Mohlo by Vás zajímat
×
Čočka tmavozelená Naturalis BIO - 500 g
95 Kč