Bulgur špaldový Naturalis BIO - 250 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Bulgur špaldový Naturalis BIO - 250 g
  • Bulgur špaldový Naturalis BIO - 250 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Bulgur špaldový Naturalis BIO je vyroben ze špaldy (speciální druh pšenice). Můžete ho připravovat jak na sladko, tak i na slano. Hodí se i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Špalda vypěstována v BIO kvalitě
  • Vhodný do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - zítra odešleme
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
75 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis špaldového bulguru

Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané. Nic tedy nebrání tomu, abyste si ho začali vařit i vy. Špaldový bulgur se vyrábí ze zrn speciální odrůdy pšenice - tzv. špaldy. Ta se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený. Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bezvaječný i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Bulgur špaldový Naturalis BIO se vyrábí ze šetrně pěstované pšenice špaldy (pšenice špalda je starý druh pšenice) vypěstované u našich sousedů v Německu. Špaldový bulgur má na rozdíl od klasického pšeničného bulguru chuť do oříškova a také menší obsah lepku. Je skvělý, když chcete svůj jídelníček obohatit o novou potravinu. Bulgur jako takový je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. V našich končinách ho využíváme především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané. Celý proces od zasetí pšeničného zrníčka, po sklizení až po balení hotového bulguru probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Bulgur balíme do uzavíratelných sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Bulgur můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu či ho lze skombinovat s rýži, pohankou či kukuřicí. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky, cizrny a bulguru vynikne jemná oříšková chuť. Ochuceným bulgurem můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Bulgur též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel. Výtečný je uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies. Špaldový bulgur je univerzální surovina, která se ve Vaší kuchyni neztratí.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Německo
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 12,62 Kč
Hmotnost 250 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Alergeny Lepek
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 455 kJ / 344 kcal
Tuky 2,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 62,9 g
z toho cukry 0,62 g
Bílkoviny 13,2 g
Sůl 0 g