Bulgur pohankový Naturalis BIO - 250 g

Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Bulgur pohankový Naturalis BIO - 250 g
  • Bulgur pohankový Naturalis BIO - 250 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Bulgur pohankový Naturalis BIO je vyroben ze 100% lámané pohanky. Můžete ho připravovat jak na sladko, tak i na slano. Hodí se i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Vyroben z BIO pohanky
  • Vhodné do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - zítra odešleme
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
75 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis pohankového bulguru

Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané. Nic tedy nebrání tomu, abyste si ho začali vařit i vy. Pohankový bulgur je unikátní v tom, že je bezlepkový, neboť (jak už název napovídá) je vyráběn z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký a jako bonus se jednotlivá zrníčka k sobě nelepí. Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bezvaječný i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Bulgur pohankový Naturalis BIO se vyrábí z pohanky, která roste převážně u našich sousedů v Německu. Pohanka se k nám dostala již v 15. století a stala se součástí českých tradičních jídel. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají oblíbené palačinky - sladké crepes a slané galettes. Pohankový bulgur je však relativní novinka. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané. Celý proces od zasetí pohankového zrníčka, po sklizení až po balení hotového bulguru probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Bulgur balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Bulgur můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu či ho lze skombinovat s rýži či kukuřicí. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky, cizrny a bulguru vynikne jemná oříšková chuť. Ochuceným bulgurem můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Bulgur též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel. Výtečný je uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Německo
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 13,12 Kč
Hmotnost 250 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 486 kJ / 351 kcal
Tuky 1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 74,8 g
z toho cukry 1,2 g
Bílkoviny 7,5 g
Sůl 0 g