Bulgur ječmenný Naturalis BIO - 250 g

Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Bulgur ječmenný Naturalis BIO - 250 g
  • Bulgur ječmenný Naturalis BIO - 250 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Bulgur Naturalis BIO je vyroben z divokého ječmene. Můžete ho připravovat jak na sladko, tak i na slano. Hodí se i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Vypěstován v BIO kvalitě
  • Vhodné do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Poslední kus skladem
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
55 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis ječmenného bulguru

Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané. Nic tedy nebrání tomu, abyste si ho začali vařit i vy. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený. Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bezvaječný i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Bulgur Ječný Naturalis BIO se vyrábí ze šetrně pěstovaného ječmene, který roste převážně u našich sousedů v Německu. Ječmen lidé znají více než 3 000 let. Je to jedna z nejstarších zemědělských plodin světa. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4 000 m.n.m. či za polárním kruhem. Celý proces od zasetí ječmenného zrníčka, po sklizení až po balení hotového bulguru probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Bulgur balíme do uzavíratelných sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Bulgur můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu či ho lze skombinovat s rýži, pohankou či kukuřicí. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky, cizrny a bulguru vynikne jemná oříšková chuť. Ochuceným bulgurem můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Bulgur též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel. Výtečný je uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Německo
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 12,12 Kč
Hmotnost 250 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Alergeny Lepek
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 486 kJ / 337 kcal
Tuky 1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 64,9 g
z toho cukry 0,67 g
Bílkoviny 9,1 g
Sůl 0 g