Bezlepkový makovec

Také patří makovec mezi Vaše nejoblíbenější dezerty, ale všechny dostupné obsahují lepek, který nesmíte? Připravte si doma podle našeho receptu vláčný a nadýchaný bezlepkový makovec, který si zamilujete na první kousnutí! Je rychlý a velmi snadný na přípravu.
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  •   200 g máku
  •   4 vejce
  •   200 g tvarohu
  •   3 nastrouhaná jablka
  •   2 lžíce agáve sirupu
  •   1 lžičku kypřicího prášku
  •   Špetku soli

Návod na přípravu

  • 1Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  • 2 Žloutky si dáme vedle do mísy a k nim přidáme ostatní ingredience. Vše důkladně promícháme.
  • 3 Sníh opatrně zamícháme do těsta, přelejeme do formy a pečeme při teplotě 170 °C cca 60 minut.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.