Domácí květákový hummus

Hummus je tradiční krémová pomazánka, kterou zná jistě každý. Věděli jste, že se dá připravit i jinak, než z cizrny? Vyzkoušejte si hummus připravit např. z květáku podle našeho receptu. Ideální na pečivo nebo se zeleninou.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   500 g květáku
  •   100 g dýňového pyré
  •   3 lžíce olivového oleje
  •   2 lžíce tahini
  •   2 stroužky česneku
  •   Šťávu z citronu
  •   Půl lžičky římského kmínu
  •   Sůl a pepř

Návod na přípravu

  • 1Květák rozeberte na malé růžičky a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Květák pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C a pečeme cca 45 minut.
  • 2 Upečený květák rozmixujeme dohladka spolu s česnekem, dýňovým pyré a pár kapkami citronu. Přidáme tahini, římský kmín, sůl a pepř. Podle potřeby přidáme vodu.
  • 3 Hummus ochutnáme, popř. ještě dochutíme. Nakonec vmixujeme trochu olivového oleje.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.