Olivovník

Olivový olej je antioxidační, protizánětlivý i antimikrobiální. A to aplikovaný vnitřně i na kůži. Pokožku chrání před působením volných radikálů, zvyšuje její elasticitu a posiluje tkáň - ta je pak lépe chráněna před kožním poškozením jako jsou strie a jizvy.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
Vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Olivový olej k přímé konzumaci, olivový olej v kosmetice
Složka též známá jako:
Olivový strom, Olivovník evropský, Olea europaea

Popis složky

Olivovník je stálezelený strom známý pro své plody - olivy. V kosmetice se převážně používá olej z plodů (oliv) lisovaný za studena. Případně extrakty z listů či květů. Olivový olej je bohatý na vitaminy A, E a K či omega-3. Olivový olej se rychle vstřebává. Nejvhodnější je na extrémně suchou a popraskanou pokožku. Vhodný je i na pokožku citlivou, podrážděnou či aknózní. Olivový olej v potravinářství i kosmetice je antioxidační, protizánětlivý i antimikrobiální. Pokožce díky jeho složení dodává intenzivní péči, chrání ji před působením volných radikálů, omlazuje ji, zvyšuje její elasticitu a tvoří ji odolnější vůči striím a jizvám. Využívá se též na hojení akné. Pleť regeneruje, zvláčňuje a zklidňuje.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Sprchové gely
  • Zubní pasty
  • Pleťové masky
  • Vlasová séra
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.