Podzimní dýňové rizoto

Pokud milujete stejně jako my italskou kuchyni, pak rozhodně musíte vyzkoušet podzimní rizoto s dýní podle našeho receptu. Uvařte si tuto dobrotu doma i vy.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  •   600 g dýně
  •   300 g rýže arborio
  •   3 lžíce olivového oleje
  •   60 g másla
  •   100 g parmazánu
  •   500 ml zeleninového vývaru
  •   1 ks cibule
  •   sůl a pepř na dochucení
  •   10 lístků šalvěje
  •   konopná semínka na ozdobení

Návod na přípravu

  • 1 Na pánvi si na oleji osmahneme cibulku dokud nebude měkká. Přidáme nasekanou šalvěj a vaříme několik minut. Přidáme rýži a poté zhruba 1/3 zeleninového vývaru. Vaříme, dokud se vývar nevstřebá.
  • 2 Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a opět část vývaru, znovu za občasného míchání vaříme, dokud není konzistence rizota krémová. Vývar nemusíte přidat všechen, je důležité, aby se vždy vstřebal a rizoto zůstalo krémové.
  • 3 Když je rizoto téměř hotové, přidáme do něj máslo a dochutíme solí a pepřem. Rizoto nakonec ozdobíme nastrouhaným parmazánem a přidat můžeme i konopná semínka.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.