Amarant Naturalis BIO - 500 g

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Kvalita:
Vhodný i pro:
favorite_border favorite
Amarant Naturalis BIO - 500 g
  • Amarant Naturalis BIO - 500 g
Výhodné doručení
Rychlá a pohodlná doprava
Amarant je přirozeně bezlepková takzvaná pseudoobilovina. Dobře se kombinuje s rýží, jáhly, pohankou či jinými obilovinami. Lze z něj připravit skvělé "rizoto" či ho přidat do salátů. Více informací naleznete zde >>
  • Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu
  • Vypěstován v BIO kvalitě
  • Vhodné do salátů i jako příloha
Certifikát: bio Certifikát: vegan
Skladem - zítra odešleme
Prodloužená záruka - možnost vrácení zboží do 100 dnů
K objednávce získáte dárek v hodnotě 79 Kč - např. šejkr. Více zde >>
59 Kč
S DPH
| + část peněz zpět v kreditech
Uživatelské recenze
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addRychlost dodání,bezva komunikace,
Heureka.cz [23. 10. 2021]
addkvalita
Heureka.cz [19. 10. 2021]
addKvalita
Heureka.cz [17. 10. 2021]
Ráda nakupuji přes e-shop kvůli snadnému objednání v klidu z domova. Naturalis má přehlednou nabídku, vytvoření objednávky je snadné, oceňuji i podrobný popis zboží. Dodání zboží je rychlé, bez problémů.
Naturalis
Hlavní složky

Vlastnosti produktu

Popis amarantu

Amarant se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Z amarantové mouky se často připravuje pečivo a Těstoviny pro celiaky či pro jedince, kteří se snaží omezit příjem lepku. Amarantová mouka se dá použít na mnoho způsobů. Např. chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao či jiné nápoje. Jelikož se do amarantu nepřidávají žádné živočišné produkty (jako např. vajička), mohou si na něm bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Amarant Naturalis BIO pochází z rostliny, která se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4 000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu. Celý výrobní proces Amarantu Naturalis BIO (od zasazení semínka, přes sklízení až po finální balení produktu) probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Amarant balíme do uzavíratelných sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též samozřejmě certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Amarant můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu či ho lze skombinovat s rýži, jáhly či kukuřicí. Vždy kombinujte 1 díl amarantu a 4 díly jiné obiloviny. Dalším populárním produktem z amarantu jsou kaše. 100 g amarantu vařte 20 minut s 300 ml tekutiny, občas promíchejte, přidejte 4 lžíce ovesných vloček a 200 ml tekutiny, poté vařte ještě 5 minut a máte hotovo. Pokrm dochuťte dle libosti ořechy, ovocem či kořením. Další pokrm, který můžete amarantem dochutit jsou polévky. Do Vaší oblíbené polévky přidejte 4 lžíce amarantu. Polévce tak dodáte jedinečnou chuť i nutriční vlastnosti.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Parametry
Země původu Indie
Skladování Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70%.
Cena 1 porce je pouze 13,58 Kč
Hmotnost 500 g
Certifikáty kvality BIO, Vegan
Nutriční hodnoty
Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1 513 kJ / 359 kcal
Tuky 6,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 56 g
z toho cukry 1,6 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,01 g
Mohlo by Vás zajímat