Maca

Vliv na orgán: hormonální systém
Kvalita: biokoshervegangmo free
Vhodný i pro: vegany
Prášek z kořene rostliny maca (čti “maka”) plný vitaminů a stopových prvků používali andští Indiáni k zvyšování fyzického zdraví, psychyckého výkonu i plodnosti. “Maca root” je vyhledávanou superpotravinou.
Maca

Schválené zdravotní účinky macy

Pro schopnost macy zvýšit sexuální kondici byl její kořen odedávna používán obyvateli And ke zvýšení plodnosti. Prášek z kořene byl často jedinou potravou účastníků válečných výprav. Mimo bitevní pole sloužil jako prostředek ke zvýšení vitality, duševního i fyzického zdraví. Maca je bohatým zdrojem sacharidů a proteinů, obsahuje aminokyseliny, velmi mnoho vlákniny, velké množství vitaminů A, B1, B2, B6, C a E. Významný je i obsah stopových prvků. Posilující účinek oceňují nejen jihoameričtí domorodci, ale i moderní sportovci.

Popis

Maca neboli řeřicha peruánská (Lepidium meyenii) jako jediná z řeřichovitých rostlin vytváří bulvu podobnou malé řepě nebo ředkvi. Nikdo neví, z jaké rostliny byla vyšlechtěna, v Andách se ale pěstuje už přes 3000 let. V současnosti existuje několik kultivarů s různým zabarvením bulv. Maca roste v nadmořských výškách až 4000 metrů. Extrémní podmínky nutí rostlinu ukládat živiny do kořene, kde je nacházíme a vděčně užíváme k posílení vlastního zdraví. Kromě kořene lze konzumovat také listy, které svou ostrou chutí připomínají rukolu.

Pěstováno v panenské přírodě

Naše maca roste v čistých peruánských horách v podmínkách, pro které byla stvořena.

Prokazatelný původ

Známe konkrétního pěstitele, jeho způsob pěstování i sušení.

Osvědčený způsob zpracování

Sušení při nízké teplotě garantuje zachování všech výživových hodnot.

Správné načasování sklizně

Náš pěstitel velmi dobře ví, kdy nastane správný čas pro sklizeň macy.
Kupte v e-shopu

Pěstování, sklizeň a zpracování

Maca je odolná a nenáročná rostlina, která si libuje v drsných horských podmínkách. Po sklizni projdou její bulvy dehydratací, aby mohly být rozemlety na jemný prášek. Nízké teploty při sušení zaručují zachování všech důležitých živin.

Pěstitel macy

Pěstitel suroviny pro Macu Naturalis Bio má v segmentu superpotravin významné postavení. Prvotřídní kvalitu produktů dokládají certifikáty a především rostoucí poptávka. Pěstování i zpracování se děje s maximální ohleduplností k nádherné peruánské krajině.
Peru

Certifikáty a ocenění

Soil Organic
Globální certifikát pěstování v bio kvalitě
Certifikát produkce bez genetické modifikace
EU_BIO
Evropský certifikát pěstování v bio kvalitě
Košer certifikace
Americký certifikát košer kvality
Vegan certifikace
Certifikát vhodnosti produktu pro vegany
BIO certifikace
Český certifikát organicky pěstované a nezávadně balené plodiny

Balení

Pečlivě zpracovaný prášek z “maca root” dovážíme z Peru a balíme v závodě certifikovaném pro balení biopotravin. Obaly jsou navrženy tak, aby chránily nutriční hodnoty produktu a plnily veškeré podmínky hygienické nezávadnosti.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 gna 4 g
Energetická hodnota1526 kJ / 361 kcal61 kJ / 14 kcal
Tuky0 g0,14 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g0 g
Sacharidy64,3 g2,57 g
z toho cukry32,1 g1,28 g
Bílkoviny14,3 g0,57 g
Sůl0,05 g0 g
Účinné složkyna 100 gna 4 g
Maca – lepidium meyenii (kořen)100 g4 g

Jedinečné vlastnosti Maca Naturalis

Čistý produkt, skvělá chuť

Kvalitní, pečlivě usušený a rozemletý kořen macy beze všech chemických přísad

Bohatý zdroj živin

Cenný mix bílkovin, aminokyselin, vlákniny, vitaminů a stopových prvků

Posílení organismu

Přispívá k odolnosti a dobré fyzické kondici, příznivě ovlivňuje plodnost
Kupte v e-shopu
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka. Napište nám

Produkty obsahující macu