Sójový Protein

Cenné látky: bílkoviny
Vliv na orgán: svalykosti
Kvalita: biokoshervegangmo free
Vhodný i pro: veganyděti od 3 letsportovce
Způsob přípravy: přidat do kaší
Sója je jedním z nejstarších a nejbohatších zdrojů přírodních proteinů, jaké lidstvo zná. Obsahuje jich 2–3krát víc než hovězí maso. Obsah proteinů ve speciálně připraveném prášku je dokonce vyšší než 90 %. Dáváte-li sbohem živočišné bílkovině, ta sójová ji dokonale nahradí.
Domácí sójové mléko

Nutriční hodnota sóji

Mimořádné bohatství přírodních proteinů činí ze sóji jednu z nejvýznamnějších potravin světa. Sójové proteiny jsou navíc velmi zdravé, protože obsahují mnoho prospěšných esenciálních aminokyselin. Příznivou skladbu doplňuje nemalý objem vlákniny. Podle asijské tradice se ze sóji vyrábí sójové mléko, sýr (tofu), mouka, olej a celá řada chutných vegetariánských pokrmů. Fermentací sóji, k níž dochází např. při výrobě klasické sójové omáčky, se vliv problematických látek výrazně oslabí. Většině konzumentů je sója k naprostému užitku. Jak zdroj energie vyhledávají sójový protein zejména kulturisté, uplatní se ale v každé vegetariánské kuchyni.

Popis

Sója živila asijskou populaci už za evropské doby bronzové, několik století před naším letopočtem. Není divu. Rostlina se ve vlhčím klimatu dosti snadno pěstuje a její nutriční hodnota je zcela mimořádná. Lusky vznikají asi ze čtvrtiny opylených květů. Jsou trochu menší než u hrachu a na rozdíl od nich jsou silně ochmýřené. Je jich také mnohem víc – jediná rostlina jich může mít až čtyři stovky. V každém z nich se skrývá jedno nebo více semen – sójových bobů.

Pěstováno v optimálních podmínkách

Ideální klima pravlasti sóji ve střední Číně

Prokazatelný původ

Víme, kdo, kde a jak sóju pěstuje.

Správné načasování sklizně

Boby se sklízejí v okamžiku optimální zralosti.

Osvědčený způsob zpracování

Tradiční postupy kombinované s moderními technologiemi
Kupte v e-shopu

Pěstování, sklizeň a zpracování

Třebaže pochází z Číny, největšími producenty sóji jsou dnes USA a latinskoamerické země. Naše sója roste na venkově ve střední Číně, odkud rostlina i historicky pochází. Pěstování je podobné jako u jiných luštěnin. Semeno se vysévá na jaře. Protože je květ samosprašný, bývá často opylen dřív, než pořádně stihne rozkvést. Zralé rostliny se kosí, lusky sbírají a mlátí a boby dále zpracovávají. Prášek s extrahovaným proteinem obsahuje kolem 90 % čistých bílkovin.

Pěstitel sóji

Díky ideálním půdním, tepelným a srážkovým poměrům ve svém regionu může náš pěstitel pěstovat sóju v bio režimu bez chemických postřiků a hnojiv. Sója samozřejmě není geneticky modifikovaná a splňuje nejnáročnější požadavky na kvalitu přírodních potravin. To dokládají i nezbytné mezinárodní certifikáty.
Čína

Certifikáty a ocenění

Soil Organic
Globální certifikát pěstování v bio kvalitě
Certifikát produkce bez genetické modifikace
EU_BIO
Evropský certifikát pěstování v bio kvalitě
Košer certifikace
Americký certifikát košer kvality
Vegan certifikace
Certifikát vhodnosti produktu pro vegany
BIO certifikace
Český certifikát organicky pěstované a nezávadně balené plodiny

Balení

Extrahovaný sójový protein s 90% obsahem bílkovin dodáváme v neprodyšných a neprůhledných plastových sáčcích. Výrobek neobsahuje žádné další příměsi. Balení probíhá v prověřené české balírně s bio certifikacemi. Zpracování je celou dobu pod přísným hygienickým dohledem. Garantujeme, že náš protein k vám dorazí v dokonalé kondici.

Nutriční hodnoty

Výživové údaje na 100 g na 10 g
Energetická hodnota 1632 kJ / 385 kcal 163 kJ / 39 kcal
Tuky 0,4 g 0,04 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g 0 g
Sacharidy 2,5 g 0,25 g
z toho cukry 0,9 g 0,09 g
Bílkoviny 90,3 g 9,03 g
Sůl 2,8 g 0,28 g

Jedinečné vlastnosti Sójového Proteinu Naturalis

Čistý produkt

Žádné GMO, žádná chemie

Bohatý zdroj živin

Sytič hladu, budovatel svalové hmoty

Libovolné použití

Stačí vsypat do pokrmu, dezertu či nápoje.
Kupte v e-shopu
Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka. Napište nám

Produkty obsahující sójový protein