Vajíčková pomazánka s mladým ječmenem

Vajíčková pomazánka s mladým ječmenem

Poslední recepty

Další chutné recepty


Superpotraviny v kuchyni

Suroviny
  • 3 vejce
  • 1lžíce šťávy z mladého ječmene v prášku
  • 3 lžíce zakysané smetany / jogurtu
  • 1/2 cibule střední velikosti
  • sůl a pepř
Návod na přípravu
Vejce uvařte natvrdo a pokrájejte na drobné kostičky. Přidejte najemno pokrájenou cibuli, zakysanou smetanu a šťávu z mladého ječmene v prášku. Ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte. Ozdobte pažitkou, petrželkou či jinými zelenými bylinkami. Nemusíte se bát ani květů sedmikrásek. Hotovou pomazánku nechte alespoň půl hodiny vychladit. Velikonoční vajíčková pomazánka je tradice, které se neradi vzdáváme. Je to navíc skvělý způsob, jak zužitkovat vykoledovaná vejce. V našem pojetí neobsahuje žádnou majonézu. Namísto toho je plná čerstvě vyrašených jarních bylinek. Co nás na ní ale baví nejvíc je mladý ječmen. Pomazánce dodá krásnou barvu a svěží chuť.
Naturalis
zdravé
pokrmy