Vajíčková pomazánka s mladým ječmenem

Suroviny: mladý ječmenvejce
Cenné látky: chlorofyl
Účinek: detoxikaceenergieimunitazažívání
Vliv na orgán: střeva
Velikonoční vajíčková pomazánka je tradice, které se neradi vzdáváme. Je to navíc skvělý způsob, jak zužitkovat vykoledovaná vejce. V našem pojetí neobsahuje žádnou majonézu. Namísto toho je plná čerstvě vyrašených jarních bylinek. Co nás na ní ale baví nejvíc je mladý ječmen. Pomazánce dodá krásnou barvu a svěží chuť.
Vajíčková pomazánka s mladým ječmenem

Suroviny pro přípravu

  • 3 vejce
  • 1lžíce šťávy z mladého ječmene v prášku
  • 3 lžíce zakysané smetany / jogurtu
  • 1/2 cibule střední velikosti
  • sůl a pepř

Návod na přípravu

  • 1Vejce uvařte natvrdo a pokrájejte na drobné kostičky. Přidejte najemno pokrájenou cibuli, zakysanou smetanu a šťávu z mladého ječmene v prášku.
  • 2Ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte. Ozdobte pažitkou, petrželkou či jinými zelenými bylinkami. Nemusíte se bát ani květů sedmikrásek.
  • 3Hotovou pomazánku nechte alespoň půl hodiny vychladit.