Tuňákové placky z pohankových vloček

Suroviny: pohanka
Tuňákové placičky z pohankových vloček jsou svým složením vynikající volbou pro bezlepkáře, jelikož neobsahují žádnou mouku a skládají se pouze z přirozeně bezlepkových ingrediencí. Placičky můžeme podávat s jogurtovým dipem nebo zeleninovým salátem.
Tuňákové placky z pohankových vloček

Suroviny pro přípravu

  • Tuňáka ve vlastní šťávě
  • 60 g pohankových vloček
  • 1 balení mozzarelly
  • sůl a pepř
  • oregáno
  • bazalku
  • 1 vejce
  • Česnek

Návod na přípravu

  • 1V míse smícháme tuňáka, vejce, vločky a nastrouhaný sýr.
  • 2Osolíme, opepříme, přidáme bazalku, oregano, stroužek česneku a vytvoříme těsto.
  • 3Z těsta uděláme placičky, které buď usmažíme na másle, nebo dáme na pečící papír a upečeme v troubě.