Špenátový dort s mladým ječmenem

Suroviny: mladý ječmenšpenát
Cenné látky: chlorofyl
Účinek: detoxikaceenergieimunitazažívání
Vliv na orgán: střeva
Máte rádi dorty, ale zároveň chcete omezit sladké? Pak musíte rozhodně vyzkoušet špenátový dort obohacený mladým ječmenem. Výborně se chodí jako snídaně nebo lehká večeře.
Špenátový dort s mladým ječmenem

Suroviny pro přípravu

  • 300 g polenty
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce šťávy z mladého ječmene v prášku
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g sýru parmazán
  • 100 g šunky prosciuto
  • pepř a sůl

Návod na přípravu

  • 1Polentu připravíme podle návodu. Do hotové polenty vmícháme rozetřený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme do dortové formy a uhladíme na stejnou výšku. Posypeme 1/2 strouhaného sýru parmezán.  Na jemno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět, přidáme špenát a vaříme do změknutí. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku prosciuto, dochutíme solí a pepřem.
  • 2Špenátovou směs sejmeme z plamene a po chvíli do ní  vmícháme mladý ječmen. Navršíme na základ z polenty a posypeme zbylou polovinou nastrouhaného parmazánu.
  • 3Polentu je potřeba nechat trochu vychladnout, aby držela tvar a dala se dobře krájet.