Ořechová bábovka

Suroviny: kokosový olej
Kdo by nemiloval tradiční a všemi oblíbenou bábovku. Ořechová bábovka podle našeho receptu Vás ohromí. Navíc je bez bílé mouky, cukru a lepku, tudíž si pochutnají i celiaci. Skvěle se hodí jako snídaně nebo sladká tečka k odpolední kávě.
Ořechová bábovka

Suroviny pro přípravu

  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 4 vejce
  • 4 zralé banány
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 150 g pohankové mouky
  • 1 lžička jedlé sody

Návod na přípravu

  • 1Bábovkovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme vlašskými ořechy. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým extraktem a špetkou soli do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve velké míse smícháme suché ingredience.
  • 2Banány rozmačkáme vidličkou a spolu s vyšlehanými žloutky je přidáme k suché směsi. Nakonec vmícháme sníh.
  • 3Těsto vlijeme do formy a pečeme na 160°C zhruba 45 až 60 minut.