Jednoduché vafle i pro vegany

Vynikající vafle z ovesných vloček s kokosovým olejem, kteří si zamilujou nejen vegani. Pro milovníky sladkých snídaní – ideální! Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu, takže se hodí i jako svačina do školy či do práce.
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  • 90 g hladké mouky
  • 30 g ovesných vloček
  • 100 ml rostlinného mléka (samozřejmě může být i klasické kravské)
  • 40 g kokosového oleje
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • ½ lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli

Návod na přípravu

  • 1 V míse smíchejte všechny sypké ingredience. Poté přidejte rostlinné či klasické kravské mléko, kokosový olej a agávový sirup. Pořádně promíchejte, aby se všechny suroviny krásně spojily.
  • 2 Těsto nechte odpočinout 5 minut a mezitím můžete rozpálit vaflovač. Vaflovač není potřeba vymazat olejem, jelikož v těstě už je obsažen kokosový olej a vafle by se tak neměly připéct. Těsto vylijeme do vaflovače pomocí naběračky a pečeme zhruba 10-15 minut, záleží na typu vaflovače a na teplotě.
  • 3 Těsto vystačí zhruba na dvě větší vafle. Vafle jsou hotové, až jsou pěkně dozlatova. Stačí ozdobit podle chuti a výborná snídaně je na světě.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.