Domácí sójové mléko

Suroviny: agáve sirupsója
Máte intoleranci na laktózu, jste vegan nebo raději upřednostňujete rostlinná mléka a živočišným se spíše vyhýbáte? Vyrobte si své vlastní sójové mléko z pohodlí domova. Výroba domácího sójového mléka je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý.
Domácí sójové mléko

Suroviny pro přípravu

Návod na přípravu

  • 1Sójové boby namočte minimálně na 12 hodin do studené vody, aby nabobtnaly. Vodu slijte, boby propláchněte a pokud chcete, aby chuť sójového mléka byla jemnější, můžete z bobů stáhnout slupku.
  • 2Boby rozmixujte s litrem vody do hladké směsi. Vzniklou směs přeceďte přes plátýnko. Zbylá směs se nevyhazuje, ale můžete ji použít na pečení. Mléko přelijte do hrnce a přiveďte k varu. Stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni zhruba 20 minut. Nechte vychladit a případný škraloup odstraňte.
  • 3Můžete přidat agávový sirup na přislazení a špetku soli. Mléko vydrží maximálně jeden týden v ledničce.