Domácí bílá čokoláda

Vyhýbáte se mléčným výrobkům, ale rádi byste si dopřáli kvalitní čokoládu? Vyzkoušejte domácí bílou čokoládu podle našeho receptu. Postup je velmi jednoduchý a zvládne ho opravdu každý.
Domácí bílá čokoláda

Suroviny pro přípravu

Návod na přípravu

  • 1Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, přidejte kokosový olej. K míchání použijte kovovou metličku či vidličku (ne nic dřevěného). Jakmile je směs rozpuštěná, přidejte kokosový cukr, vanilkový extrakt a špetku soli.
  • 2Směs odstavte a vlejte na alobal nebo do silikonových formiček, dle libosti. Dejte do mrazáku nejméně na půl hodiny.
  • 3Čokoládu skladujte v ledničce, jelikož při vyšších teplotách se může roztékat. Garantujeme vám, že tam stejně dlouho nevydrží, protože jakmile se jednou zakousnete, nebudete moci přestat.