Domácí bezinková šťáva

Suroviny: kokosový cukrbezinky
Pitný režim je důležitý nejen v horkých letních dnech. Nezáleží však pouze na množství tekutin, nýbrž na kvalitě. Vyrobte si doma kvalitní a osvěžující bezinkovou šťávu.
Domácí bezinková šťáva

Suroviny pro přípravu

  • 2 litry vody
  • 20 bezových květů
  • 2 citrony
  • 1-2 lžíce kyseliny citronové
  • 1 kg cukru (třtinový nebo krystal)

Návod na přípravu

  • 1Převařte 2 litry vody a dejte na stranu vychladnout. Očistěte a omyjte 20 bezových květů a omyté citrony nakrájejte na kolečka.
  • 2Smíchejte vodu, bezové květy a citrony ve větší míse, přikryjte a nechte 24 hodin louhovat v chladu. Poté směs přeceďte přes plátýnko. Přidejte kyselinu citronovou, kokosový a klasický cukr a míchejte dokud se cukr nerozpustí. Naplňte do lahví.
  • 3Jelikož šťáva se nevaří, jsou v ní uchované cenné látky. Zároveň je nutné, abyste šťávu uchovávali v ledničce. Pokud chcete, aby šťáva vydržela déle, můžete přeceděnou směs povařit společně s cukrem a kyselinou citronovou. Šťáva si tak ale neuchová svoje prospěšné látky.