Bezlepkový quiche s brokolicí a chia semínky

Suroviny: chia semínkabrokolice
Cenné látky: omega 3omega 6
Vliv na orgán: srdce
Quiche, neboli tradiční francouzský slaný koláč je v poslední době velmi populární pokrm. Hodí se jako předkrm, nebo ho můžeme podávat i jako lehkou večeři. Vyzkoušejte bezlepkový quiche s brokolicí a chia semínky podle našeho receptu.
Bezlepkový quiche s brokolicí a chia semínky

Suroviny pro přípravu

  • 1¾ šálku zeleninového vývaru
  • ½ šálku kukuřičné mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 brokolice
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g tofu
  • 1/2 šálku sojového mléka
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř

Návod na přípravu

  • 1Polentu připravte podle návodu. Vodu nahraďte vývarem a při vaření do ní vmíchejte máslo. Když je těsto husté rovnoměrně jej rozetřete po celé vnitřní ploše vymazané koláčové formy. Pečte po dobu 15 minut.  Když je korpus lehce křupavý na okrajích, vyjměte jej.
  • 2Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte dopoloměkka. Vodu slijte a brokolici pokrájejte. Cibuli najemno nakrájejte a nechte na olivovém oleji zesklovatět. Česnek utřete s trochou soli nebo prolisujte. Tofu spolu s  mlékem rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte muškátový oříšek, kurkumu, cibuli, česnek, pepř a sůl.
  • 3Vařenou brokolici rozložte na korpus, zalijte směsí z tofu. Pečte 30 minutes dozlatova. Posypejte chia semínky a podávejte. Brokolici lze nahradit pórkem či jinou oblíbenou zeleninou.