Banánovo-kukuřičné palačinky s yaconem

Suroviny: yaconbanán
Kdo by neměl rád palačinky? Vyzkoušejte podle našeho receptu kukuřičné palačinky s banánem, na kterých si pochutnají i celiaci. Palačinky jsou obohacené yaconem, který funguje výborně jako sladidlo a navíc je přírodním zdrojem vlákniny a vápníku.
Banánovo-kukuřičné palačinky s yaconem

Suroviny pro přípravu

  • 1 banán
  • 2 lžičky yaconu
  • 1/2 hrnku mléka (lze nahradit rostlinným mlékem)
  • 1/4 šálku kukuřičné mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • kokosový olej

Návod na přípravu

  • 1Kukuřičnou mouku zalijte mlékem a nechte 30 minut uležet. Přidejte oloupaný banán, vajíčko a yacon. Vše důkladně rozmixujte. Konzistence vzniklého těsta by měla odpovídat klasickému palačinkovému těstu.
  • 2V případě potřeby můžete zahustit trochou kukuřičné mouky nebo naopak nařeďit mlékem. Kdo preferuje sladší chuť přidá med.
  • 3Smažte na pánvi lehce potřené kokosovým olejem. Podávejte s řeckým jogurtem a sezónním ovocem. My vyzkoušeli švestky a skořici.