favorite_border favorite

Fazole jsou nejspíše druhou nejoblíbenější luštěninou. Obsahují velké množství rostlinných bílkovin a jejich použití je velice všestranné. Můžete je použít jako přílohu (podobně jako rýži či čočku). Můžete je též přidat do salátů i karbanátků. Červené fazole v BIO kvalitě jsou charakteristické svou zajímavou chutí a větší velikostí. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Díky své výrazné chuti se báječně chodí i jako náhrada masa v pokrmu. Fazole jsou ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou luštěninu před konzumací doporučujeme přes noc namočit do vody s jablečným či vinným octem. Pro ještě lepší vlastnosti (snížení nadýmavého efektu a minimalizace zátěže pro organismus) se doporučuje do vody též nasypat sušené koření (bylinky).
Červeným fazolím se přezdívá "chilli fazole". Jsou totiž klasickou přísadou do mexického pokrmu "chilli con carne". Velmi dobře se též kombinují s pikantními jídly. Ochutit je můžete pepřem nebo chilli paprikou. Fazole jsou po uvaření trochu nasládlé a rychle zasytí. Rostlina pochází ze Střední Ameriky, dnes se ale pěstuje i v Africe. Celý proces od zasetí zrníčka fazole, po sklizení až po jejich následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Fazole balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.
Fazole můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu. Výborně se hodí do zeleninových směsí (k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu), polévek, karbanátků (nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinoou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C). Vyzkoušet též můžete luštěninové pomazánky (fazole rozmixujte s pečenou zeleninou, s uvařenou rýži, s vločkami, s houbami, se semínky a s olivovým olejem). A v neposlední řadě je můžete zapéct jako zeleninovo-fazolové lasagne.
Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 242 kJ / 297 kcal |
Tuky | 1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 36,9 g |
z toho cukry | 2,12 g |
Vláknina | 15 g |
Bílkoviny | 22,1 g |
Sůl | 0 g |
Cena za 1 porci | 11.58 Kč |
Kvalita | BIO, Vegan |
Forma | Tvrdé |
Cenné látky | Bílkoviny, Vláknina |
Vliv na orgán | Kosti, Střeva, Svaly |
Vhodný i pro | Děti, Kojící, Těhotné, Vegany |
Země původu suroviny | Čína |
Vyrobeno v zemi | ČR |
Alergeny | Bez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez laktózy, Bez lepku, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez skořápkových plodů, Bez sóji, Bez vajec, Bez vlčího bobu |
Určeno primárně pro | Muže, Ženy |
Podíl přírodních složek | 100 % |
Podíl BIO složek | 100 % |
Materiál hlavního obalu | Recyklovatelný plast |
Trvanlivost od data výroby | 24 měsíců |
Skladování | Skladujte v suchu a temnu |
Hmotnost / objem | 500 g |
EAN | 8594182802443 |
V Naturalis si zakládáme na 100% transparentnosti. Všechny certifikáty jakosti u nás máte k náhledu. Ukazujeme Vám přesné složení všech našich výrobků včetně charakteristiky jednotlivých složek, ze kterých se produkt skládá a podrobně popisujeme jejich účinky a vlastnosti. Nic Vám netajíme. Stejně tak to je i s cenami. Nehýbeme uměle cenami a nechvástáme se přestřelenými procenty. U každého produktu vždy najdete historii ceny 365 dní zpětně. Naše ceny jsou férové a vždy transparentní. Na tom si zakládáme.
S tímto produktem jsme zatím neuvařili žádný pokrm. Ale nebojte, už vymýšlíme recepty, které nedají Vašim chuťovým buňkám spát :-)
S tímto produktem jsme zatím nezveřejnili žádný článek. Ale nebojte, už ho vymýšlíme a bude to pecka :-)