Včelí pyl a jeho využití

Suroviny:
Vliv na orgán:
Suroviny:
Vliv na orgán:
Včelí pyl má velmi blahodárné účinky na naše fyzické i psychické zdraví. Vyzkoušejte ráno vypít sklenici vody společně s včelím pylem a uvidíte, jak pomůže právě Vám.
Suroviny:
Vliv na orgán:

Není pyl jako pyl

Včelí pyl slouží především jako základní složka potravy pro včelstvo (především pro larvy), který vytváří včelí jed, vosk a mateří kašičku. V současné době se včelí pyl stále více využívá v kosmetice, léčitelství a potravinářství. Díky vyváženému poměru bílkoviny, tuků, cukrů a dalších vitamínů a minerálů je včelí pyl ideálním doplňkem do každého zdravého jídelníčku. Obsahuje vysoké množství esenciálních živin a je bohatý především na draslík, fosfor, zinek, hořčík aj.

Barvy pylu se mohou lišit, záleží především na tom, kde ho včely sbírají. Včely pyl stlačí do kuliček, ukládají do pláství, ze kterých je lehké kuličky jednotlivě odebrat[1].

Pozitivní účinky všelího pylu pro člověka

Nejen, že ho můžeme využít v kuchyni společně s medem do různých pokrmů jako jsou například ovocné koktejly, kaše, zálivky do salátů apod. Má také velmi významné účinky především pro naše zdraví. Vzhledem k široké škále enzymů, kterou včelí pyl obsahuje, je velmi přínosný pro náš zažívací systém. Enzymy pomáhají především při trávení potravy, čímž se zvyšuje vstřebatelnost důležitých živin.

Ke zdravé trávicí soustavě a střevní mikroflóře se pojí i celková imunita a obranyschopnost našeho organismu. Ne nadarmo je včelí pyl považován díky svým vlastnostem za přírodní antibiotikum a pomáhá tak chránit náš imunitní systém před viry.

Trápí Vás únava? Vyzkoušejte vypít každé ráno ještě před snídaní sklenici vody s lžičkou medu a včelího pylu. Uvidíte, jak se Vám energie vrátí zpět[2].

Zdroje:
  • [1] www.pavitra.co.uk/perga-or-bee-bread/
  • [2] www.healthywithhoney.com/what-are-the-health-benefits-of-bee-bread/
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.