Triphala a její účinky na naše zdraví

Suroviny:
Vliv na orgán:
Suroviny:
Vliv na orgán:
Zima je v plném proudu a s ní přichází také období, kdy mnoho lidí trpí na záněty močových cest. Pokud patříte mezi ně i vy, pak rozhodně vyzkoušejte superpotravinu Triphala, která funguje jako účinný prostředek na přírodní bázi.
Suroviny:
Vliv na orgán:

Triphala - ajurvédská bylina

Triphala je ájurvédská bylina, která je v posledních letech značně oblíbená. Jméno pochází z kombinace slov „tri“, což znamená tři, „phala“, což představuje pojem ovoce. Jedná se tedy o tradiční bylinnou směs vyrobenou ze sušeného prášku tří plodů. Konkrétně jde o druhy ovoce Amalaki, vrcholák myrobalánový a vrcholák tříslovinný.

Plody Amalaki jsou podobné angreštu, který pěstujeme běžně u nás na zahradě. Plody mají vysoký obsah vitaminu C a používá se např. při nachlazení. Vrcholák myrobalánový je ovoce, které je velmi dlouho dobu používáno zejména v ájurvédské medicíně. Vyskytuje se ve vlhkých lesnatých oblastech Indie a Filipín.

A do třetice vrcholík tříslovitý je strom, které roste zejména v podhorských oblastech Himalájí. Dosahuje výšky až 1 500 m. Tradičním názvem se nazývá Haritaki, což v překladu znamená „odnášet, odplavovat“. Týká se to zejména toxinů z našeho těla.

Účinky Triphaly

Triphala je velmi účinná zejména v boji proti jakékoliv infekci, zejména takové, která postihuje močové cesty.

Použití Triphaly

Triphalu najdeme na českém trhu ve formě prášku nebo kapslí. Je možné ji rozmíchat s vodou, mlékem, džusem nebo jiným nápojem. Využít ji můžeme i např. do kaší. Doporučené denní množství jsou dvě až tři lžičky denně před jídlem[1].

Zdroje:
  • [1] www.stylecraze.com/articles/health-benefits-of-triphala-churna/#gref
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.