Mladý ječmen při léčbě ekzému i akné

Suroviny:
Cenné látky:
Účinek:
Vliv na orgán:
Suroviny:
Cenné látky:
Účinek:
Vliv na orgán:
Ekzém je nepříjemnou záležitostí, ať už se objeví kdekoli. Trápí muže i ženy bez rozdílu věku. Jeho výskyt na rukou i jiných částech těla znepříjemňuje každodenní pracovní činnosti. V oblasti tváře se navíc přidává na první pohled viditelná neestetičnost.
Suroviny:
Cenné látky:
Účinek:
Vliv na orgán:

Problémová kůže ekzematika

Kůže ekzematika je velice citlivá a vyžaduje důkladnou péči. Časté promazávání je důležité, ovšem samo o sobě nám při snaze zbavit se problému nepomůže. Mast s kortikoidy (syntetické hormony) obvykle podpoří vymizení projevů ekzému, ovšem za cenu možného zdravotního rizika. Imunitní reakce je sice utlumena, ale samotná příčina onemocnění zůstává neléčena. Nikoho tak nepřekvapí, že návrat problémů po přerušení léčby je zcela běžnou záležitostí.

V období dospívání potrápí akné snad každého z nás. Bohužel ne vždy je dosažení dospělosti impulzem k vymizení problémů. Těžká forma akné působí nevratné změny na pokožce. Není výjimkou, že vzniklé jizvy mají nepříznivý vliv také na naši psychiku. Zahájení léčby v raném stádiu je nejlepším řešením, jak snížit dopady, které na nás akné zanechá[1].

Jak na úspěšnou léčbu

Úspěšná snaha skoncovat s ekzémem či akné jednou provždy je obvykle záležitostí komplexnější. Onemocnění kůže souvisí s celkovým stavem organismu. Je projevem jeho nedobré kondice. Základem každého správně fungujícího organismu je vhodně zvolené palivo. Tedy strava bohatá na vitaminy, minerální látky, stopové prvky a další nezbytné živiny. Pravidelná konzumace nápoje z mladého ječmene zajistí dodání potřebných živin. U těžších případů je třeba počítat s možností dočasného zhoršení projevů ekzému či akné v období, kdy tělo začíná s očistou. Tento stav obvykle brzy vymizí a vy se můžete radovat z výrazného zlepšení. Léčbu ekzému i akné lze podpořit pravidelným nanášením masti z mladého ječmene.

Mast z mladého ječmene

2 lžičky šťávy z mladého ječmene v prášku + kapka vody

Návod na přípravu

Šťávu z mladého ječmene v prášku rozmíchejte s trochou vody. Vzniklou hustou hmotu nanášejte na zasažená místa. Ihned po aplikaci můžete na pár vteřin pocítit jemné štípání. Nechte působit alespoň 20 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Na závěr můžete pokožku promazat oblíbeným krémem.

Zdroje:
  • [1] www.topeczematreatments.com/supergreens-for-eczema/
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.