Letní koktejl ze superpotravin

Suroviny:
Vliv na orgán:
Suroviny:
Vliv na orgán:
K létu a horkým letním dnům neodmyslitelně patří i koktejly. Ať už ovocné, zeleninové, nebo obohacené nějakou superpotravinou. Superpotraviny dodají koktejlům vitamíny, minerály a plno blahodárných účinků pro naše tělo.
Suroviny:
Vliv na orgán:

Zdravé osvěžení

V těchto horkých letních dnech hledá každý z nás ideální drink, který by nás alespoň na chvíli osvěžil. Poslední dobou jsou populární ovocné smoothie, které mohou být našemu zdraví velmi prospěšné, ale mají i jisté nevýhody.

Ovocné smoothie

Jde především o poměr a množství ovoce v něm. Pokud si uděláme smoothie z pěti banánů a dalších několika druhů ovoce, nejen, že do svého těla dostaneme opravdu velké množství fruktózy, ale naše tělo bude mít velkou práci s tím, aby se s takovým množstvím cukru zvládlo vypořádat. Bude nám těžko, některým citlivým jedincům může takový koktejl vyvolat i alergické reakce a podobně.

Smoothie z macou

Zkuste si doma připravit lehký letní koktejl se svou oblíbenou superpotravinou. Jako tip Vám můžu doporučit mé oblíbené banánové smoothie macou. Do mixéru vložíme jeden zralý banán (čím více jsou banány zralé, tím více bude náš koktejl sladký), lžičku maca prášku, hrst borůvek a vodu.

Maca má lehce nasládlou karamelovou chuť, používá se zejména pro posílání vitality, podporuje duševní zdraví, plodnost a obsahuje široké spektrum vitamínů. Takovým letním koktejlem se v létě nejen osvěžíte, ale zároveň dodáte Vašemu tělu to, co v těchto horkých dnech potřebuje[1].

Zdroje:
  • [1] www.healthysmoothiehq.com/what-is-maca-why-put-in-smoothie
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.