K čemu slouží konopná semínka?

Cenné látky:
Vliv na orgán:
Cenné látky:
Vliv na orgán:
V dnešní době velmi oblíbená konopná semínka využívají nejen nadšenci zdravého životního stylu. Jsou velmi přínosná pro naše zdraví, obsahují velké množství vitamínů, minerálů a dalších látek, které jsou pro naše tělo velmi důležité.
Cenné látky:
Vliv na orgán:

Nutriční hodnota konopných semínek

V poslední době jsou konopná semínka velmi populární mezi všemi nadšenci zdravého životního stylu. Je to zejména díky svým výživovým hodnotám. Konopné semínko je tvořeno z 25 % bílkovin, 31 % tuků a 34 % sacharidů. Jsou jedinečným zdrojem bílkovin, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Konopná semínka obsahují také významné množství vitamínů, hořčíku, vápníku, želena, zinku a dalších zdraví prospěšných látek.

Zdravotní vlastnosti konopných semínek

Konopná semínka můžeme užívat pravidelně při prevenci, ale také pomáhají při fyzické či psychické zátěži. Proto jsou také velmi vhodná do jídelníčku sportovců, nejen díky vysokému množství bílkovin.

Výroba konopných semínek

Semínka jsou vyráběna z technického konopí, které neobsahuje THC, nebo ve velmi malém množství. Proto jejich konzumace nemůže nijak ovlivnit naši psychiku ani jiné vnímání.

Použití konopných semínek

Konopné semínko můžeme přidávat opravdu téměř do všeho. Při rozmixování s vodou vytvoříme lahodné mléko, které můžeme použít na případu ovesných či pohankových kaší, palačinek, teplých i studených drinků atd. Dále je můžeme přidat do jogurtů, smoothie, salátových zálivek apod.

Z konopných semínek se vyrábí také konopný olej, který je vhodný pro osoby s lupénkou nebo atopickým ekzémem. Je velmi vhodný pro citlivou pokožku, kterou chrání před vysoušením a můžeme ho užívat vnitřně i zevně. Pokud chcete mít krásnější pleť, konopná semínka jsou pro Vás tou správnou volbou. Pro oříškovou chuť konopného oleje ho můžeme použít i ve studené kuchyni např. do salátů či dochucení zeleniny a mnoho dalšího. Kvůli zachování všech potřebných a důležitých látek bychom olej neměli zahřívat na více než 45°C. Vzhledem k rychlému žluknutí je dobré olej skladovat v chladu a spotřebovat do půl roku od jeho otevření[1].

Zdroje:
  • [1] www.womenshealthmag.com/food/a24411936/hemp-seed-benefits/
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.