Pohankové bramboráky s chia semínky

Pohankové bramboráky s chia semínky jsou podstatně zdravější alternativa oblíbeného českého pokrmu. Pohanka má díky obsahu rutinu příznivý vliv na zdraví cév. Chia semínka dodají tělu omega 3 mastné kyseliny, vlákninu a vápník. Probiotické kultury kysaného zelí prospějí trávícímu traktu zatímco obsažený vitaminu C podpoří imunitu.
Kategorie: Recepty Slané

Suroviny pro přípravu

  • 1 šálek pohanky
  • 2 větší brambory
  • 2 lžíce chia semínek
  • 4 stroužky česneku
  • mléko (dle potřeby rostlinného či živočišného původu)
  • majoránka
  • pepř a sůl

Návod na přípravu

  • 1 Chia semínka zalijte 1/2 dl vody. Pohanku umelte na mouku. Brambory najemno nastrouhejte, přidejte utřený česnek, majoránku a mouku z pohanky. Do směsi vmíchejte gel, který vznikl zalitím chia semínek vodou. V případě potřeby nařeďte trochou mléka. Konzistence by neměla být příliš řídká.
  • 2 Na plech opatřený pečícím papírem vytvarujte bramboráky. Povrch lehce zakápněte olivovým olejem.
  • 3 Pečte dozlatova na 200 °C asi 20 - 30 min. V průběhu pečení otáčejte. Podávejte s kysaným zelím.
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.