Dýňové cookies s kokosovým cukrem

Dýňové cookies jsou vynikající a hlavně podstatně zdravější alternativou oblíbených sušenek. Místo klasického bílého cukru jsme použili kokosový cukr, který je jedním z nejzdravějších přírodních sladidel. Má výraznou chuť s karamelovým nádechem. Je bohatý na vitaminy, minerály (železo, zinek vápník, draslík) a aminokyseliny. Příznivý je také nízký glykemický index (35).
Kategorie: Recepty Sladké

Suroviny pro přípravu

  • 1/4 dýně hokaido
  • 1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 šálku kokosového cukru
  • 1/2 šálku kokosového oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce skořice

Návod na přípravu

  • 1 Dýni hokaido omyjte a vydlabejte vnitřek. I se slupkou rozkrájejte na kostičky a pečte v troubě při 200 °C 20 - 25 minut. Když je dýně měkká, vyjměte ji z trouby. Vychladlou dýni rozmixujte na pyré.
  • 2 Smíchejte mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, kokosový cukr a skořici. Do směsi vmíchejte cca 3/4 hrnku dýňového pyré a kokosový olej. Dobře promíchejte. Kopečky vzniklého těsta nanášejte pomocí lžíce na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3 Nezapomínejte na dostatečný odstup mezi jednotlivými hromádkami. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C (cca 15 minut).
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.