Vaječný protein

Vaječný bílek dal bílkovinám jméno a je jejich skutečně bohatou zásobárnou. Proteiny v bílku jsou velmi dobře stravitelné a mají prakticky ideální složení. Jsou výborným zdrojem pro sportovce, kulturisty, těžce pracující i všechny ty, kdo vyznávají zdravý životní styl.
Cenné látky:
Vliv na orgán:
Vhodný i pro:
Způsob přípravy:

Nutriční hodnota vaječného bílku

Vaječný bílek patří k nejcennějším zdrojům přírodních proteinů. Původní úkol bílku zněl, udržovat žloutek mimo dosah skořápky a po oplodnění vyživovat zárodek. Valnou většinu bílku tvoří voda, pouhých 10 % sušiny ale obsahuje přes 90 % velmi dobře stravitelných bílkovin. Jejich skladba je pestřejší a cennější než např. v mléce nebo masu. Přírodní bílek obsahuje také cukry a minerální látky. Není v něm cholesterol, laktóza ani tuk. Oddělen od problematičtějšího žloutku je mimořádně výživnou a zdravou potravinou. Vaječný protein obsahuje vysoké množství bílkovin (přes 90 %)1, které přispívají k růstu svalové hmoty2.

Prokazatelný původ
Známe chovatelské a výrobní postupy svých dodavatelů.
Dokonalé balení
Neprodyšný a neprůhledný obal chrání výrobek.
Od zdravých slepic bez anabolik
Vyrobeno z vajec přirozeně krmených slepic.
Zodpovědný způsob zpracování
Výroba probíhá v přísně kontrolovaných podmínkách.

Výroba vaječného proteinu

Vaječný protein se vyrábí sušením pasterovaného bílku slepičích vajec. Vznikne jemný prášek s neutrální chutí a až 85% obsahem čistých bílkovin. Neobsahuje žádné přídavné látky ani konzervanty.

Dodavatel Vaječného Proteinu Naturalis

Náš protein nakupujeme u osvědčených západoevropských výrobců. Chovatelské podmínky, zdravotní stav slepic i hygienické podmínky při výrobě podléhají přísné kontrole podle pravidel Evropské unie.
Mapa Evropy

Balení

Vaječný protein balíme do dokonale těsnících sáčků, které brání přístupu vzduchu i světla. Spolupracujeme s certifikovanou českou balírnou, která je způsobilá k manipulaci s bio potravinami a potravinovými doplňky. Zpracování probíhá pod bedlivou hygienickou kontrolou.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 gna 10 g
Energetická hodnota1377 kJ / 324 kcal138 kJ / 32 kcal
Tuky0 g0 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g0 g
Sacharidy0 g0 g
z toho cukry0 g0 g
Bílkoviny81 g8,1 g
Sůl0,01 g0 g

Jedinečné vlastnosti Vaječného Proteinu Naturalis

Čistý produkt
Žádné chemické konzervanty, pouze 100% přírodní prášek.
Bohatý zdroj živin
Čistá výživa bez vedlejších škod.
Libovolné použití
Praktický prášek, neutrální chuť.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Zdroje
  • [1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1924&from=EN
  • [2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:CS:PDF
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.