BIO Čaje Naturalis

Čaj je snad nejrozšířenější plodina vhodná k tvorbě nápojů na celém světě. Bohužel, v dnešní době se můžete setkat spíše s těmi, kteří mají k tradičnímu asijskému čaji velmi daleko. A to jsme se rozhodli změnit. U nás narazíte pouze na ty nejkvalitnější BIO sypané čaje pěstované na těch nejlepších a nejvyhlášenějších plantážích světa. Na místech, kde není ani moc teplo, ani moc zima. Na místech, kde se dodržují přírodní zákony, kde se hnojí pouze přírodními hnojivy (žádná umělá) a kde jsou farmáři, kteří vědí, co přesně daná odruda čaje potřebuje a jak ji to dát. To jsou BIO Čaje Naturalis.
  • Nejkvalitnější BIO čaje
  • Vyhlášené čajové plantáže
  • Pěstováno tradičním způsobem
  • Naši farmáři svou práci milují

Kvalita, Certifikace, Tradice

EU_BIO

Všechny Čaje Naturalis získaly certifikát označující pěstování v BIO kvalitě. Tento certifikát je platný po celé EU.

BIO certifikace

Všechny Čaje Naturalis  získaly BIO certifikát vydaný v ČR. Označuje organicky a nezávadně pěstovanou a balenou plodinu.

Každý náš čaj má svůj vlastní příběh

Pěstování čajovníků

Čajovníky, které se používají k výrobě BIO Čajů Naturalis rostou na nejlepších plantážích na světě. Konkrétní místo se liší odrůda od odrůdy. Ale převážně se jedná o asijský kontinent (Čína, Japonsko, Cejlon). Výběr lokace, odkud lístky čajů pocházejí není náhodná. Pečlivě jsme zkoumali každé místo, kde se čajovníky tradičně vyskytují a vybrali to, které má nejlepší pověst. Místo, kde se pěstování čajů zabývají celá staletí. Místo, kde se čajovníkům nejvíce daří. Místo, kde se pěstitelské umění dědí z generace na generaci – děd učil otce, otec učil syna a jeho syn zase svého syna. Právě díky tomu mohou být BIO Čaje Naturalis tak kvalitní.

Pěstitelé BIO čajů světové kvality

šetrné pěstování → tradiční zpracování → odborné zabalení

Zpracování BIO čajů dle tradičních způsobů

šetrné pěstování → tradiční zpracování → odborné zabalení

Zpracování BIO čajů dle tradičních způsobů

šetrné pěstování → tradiční zpracování → odborné zabalení

Pěstitelé BIO čajů světové kvality

šetrné pěstování → tradiční zpracování → odborné zabalení
Chci vyzkoušet BIO Čaje Naturalis

Výroba BIO Čajů Naturalis

Výroba čaje je na jedné straně velmi složitá a na straně druhé relativně jednoduchá (nejsou zde potřeba mnoha milionové stroje na jeho zpracování). Výroba, respektive, zpracování čaje se liší dle odrůdy. Téměř každý druh čaje se suší při jiných teplotách, jinak dlouho, na jiných místech, za jiné teploty, atd.. Ale princip je téměř vždy zachován stejný.

Ihned po sesbírání se čajové lístky převáží do výrobny, která bývá zpravidla v těsné blízkosti plantáže.  Tam se čajové lístky nechají tzv. zvadnout. Následkem toho se odpaří cca 50% vody. Následně po zvadnutí se začnou rolovat, což pomůže dalšímu kroku a tím je oxidace. Oxidace (rozvstvení čajových lístků ve speciální místnosti) udává chuť i vůni čaje, proto je tento krok velmi důležitý. A posledním hlavním krokem je sušení. Cílem sušení je dostat z čajových lístků co největší množství vody.

0%
BIO čaj
0%
Intenzivní vůně
0%
Kvalitní suroviny
0%
Lahodná chuť

Druhy BIO Čajů Naturalis

Nyní potěšíme labužníky, kteří rádi experimentují a zkouší nové věcí. V současné době máte na výběr ze široké řady různých druhů čaj s různými příchutěmi. Můžete si u nás pochutnat na populárním černém čaji, na zeleném, ovocném, rooibos či bylinkovém čaji.

Každý čaj má jinou vůni, přichuť, barvu a hodí se k jiným příležitostem. Černý čaj se, hlavně díky obsahu kofeinu, nedoporučuje pít na noc. Oproti tomu bylinkový čaj Vám může prospět při různých nemocech (záleží na druzích bylinek i nemocech).

slider s produkty a odkazy na eshop

ODHALTE S NÁMI KRÁSY PLANETY ZEMĚ

… skrz své chuťové buňky …

S KVALITNÍMI BIO ČAJI NATURALIS

Chci ochutnat