Domácí sójové mléko

Domácí sójové mléko

Poslední recepty

Další chutné recepty


Superpotraviny v kuchyni

Suroviny
Návod na přípravu
Sójové boby namočte minimálně na 12 hodin do studené vody, aby nabobtnaly. Vodu slijte, boby propláchněte a pokud chcete, aby chuť sójového mléka byla jemnější, můžete z bobů stáhnout slupku. Boby rozmixujte s litrem vody do hladké směsi. Vzniklou směs přeceďte přes plátýnko. Zbylá směs se nevyhazuje, ale můžete ji použít na pečení. Mléko přelijte do hrnce a přiveďte k varu. Stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni zhruba 20 minut. Nechte vychladit a případný škraloup odstraňte. Můžete přidat agávový sirup na přislazení a špetku soli. Mléko vydrží maximálně jeden týden v ledničce.
Naturalis
zdravé
pokrmy
Zajímavý článek? Sdílejte :-)